Şirket Politikası

Şirket Politikası

Hazır Noodle üretimindeki öncü şirket olan ADKOTURK ‘ün üst yönetimi, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılama ilkemizin gereği olarak sağlıklı ve yüksek kalitedeki ürünlerimizi hammaddeden son ürüne kadar her türlü risklere karşı önlem alıp Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri ilkelerine göre ulusal ve uluslararası standartlar kapsamında üretmeyi taahhüt eder.

ADKOTURK, uluslararası yatırımcıların iştiraki ve %100 yabancı sermaye ile 2010 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermektedir.

Dünyanın 106 ülkesinden fazla var olan Indomie Hazır Noodle lezzeti, 2014 yılında üretim tesislerini Tekirdağ Çerkezköy’de faaliyete geçirmiştir ve böylelikle Türkiye’deki ilk Noodle üretim fabrikası olma özelliği taşımaktadır.

1972 yılından buyana Dünya sofralarında yer alan Indomie Hazır Noodle lezzeti, Türk mutfağının ve genç nesillerin damak tadına uygun çeşitleriyle sofralarında yer almanın gururunu taşıyor.

Tüketicilerin ihtiyaç ve eğilimlerini yaptığı saha çalışmaları ile tespit ederek, elde ettiği verilerin analizini doğru yapabilecek profesyonel bir takım ve gelişmiş çalışma ortamlarının da sağlanması ile en iyi ve tek olmayı hedeflemektedir. Bu amaçla yarattığımız ortamla Türk ekonomisinin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunarak gelecekte de tek olmak için çalışmalarını her geçen gün artırmaktadır.

ADKOTURK, yerli tedarikçilerden temin edilen hammadde ile Yerli Üretim Sertifikasıyla Ulusal Sermayeye katkı sağlamaktadır. Gelişme ve büyüme politikası ile çalışmalarına yön veren ADKOTURK, ürünlerini ve leziz tatlarını Türkiye’den komşu ülkelere ihracat yaparak tanıtmaya devam etmektedir. Böylece globalleşen dünya içerisinde gıda sektöründe öncü bir kuruluş olarak tercih edilmeye devam edecektir. 



ŞİRKET POLİTİKALARIMIZ




VİZYONUMUZ


Noodle sektörünün en çok bilinen, tercih edilen, yeni nesil teknolojileri kullanarak çevreye ve insana duyarlı, sofralarda mutlu yüzler yaratan lider bir marka olmak.


MİSYONUMUZ


Müşterilerimizin beklentilerine duyarlı, yüksek kaliteli, sağlıklı, lezzetli ve hızlı tüketime uygun ürünler sunmak.


DEĞERLERİMİZ;


İnsana ve doğaya saygı duyarız.

Etik ilkelere bağlı çalışırız.

Müşteri memnuniyetinde ve yüksek ürün kalitesinde süreklilik hedefimizdir.

Maliyet farkındalığı yaratarak, verimliliğimizi sürekli geliştirmeye çalışırız.

Çalışanlarımızı, süreçlerimizi, teknolojilerimizi sürekli iyileştirir ve geliştirmeye çalışırız.


İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

 

İnsan Kaynakları Politikamızın temel hedefi; Şirketimizin kurumsal yapısına uygun insan kaynağının seçilmesi, eğitim ve gelişim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin sağlanması ile kanunlara, yönetmeliklere ve Gıda Güvenliğine uygun ortak bir kurum kültürünün oluşturulmasıdır.


Bu kapsamda insan kaynakları yönetiminde, şirket faaliyetlerinin en verimli şekilde gerçekleşmesini sağlayacak insan gücünün işe alınması, çalışanların motivasyonunun sağlanması, çalışanların mali ve sosyal haklarının devamlı olarak iyileştirilmesi, adil ve profesyonel bir çalışma ortamının yaratılması ve personelin eğitim ihtiyaçlarının tespit edilerek giderilmesine ilişkin gerekli desteğin sağlanması hedeflenmektedir.

 

İnsan kaynakları politikamızın temel ilkeleri;


Şirketimizde norm kadroların belirlenmesi, her iş unvanı için gerekli personel niteliklerinin ve yetkinliklerinin belirlenmesi, insan kaynağının planlanması, seçilmesi, işe alınması, görevlendirilmesi, geliştirilmesi, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve planlanması, performans yönetimi, kariyer planlama, ücret ve yan hakların yönetimi, çalışanlar ile iletişim gibi insan kaynakları uygulamalarını yürütürken insana saygı ve eşitlik temel değerlerimizdir.

Personelin, etik değerler ve etik davranış ilkelerine bağlı olarak çalışmasını ve kuruma bağlılığını teşvik etmek,

İnsan Kaynakları uygulamalarını, Yerel ve Uluslararası İş Kanunlarına göre,  Birleşmiş Milletler Çocuk ve İnsan Hakları Anlaşmalarına uyumlu kurallar çerçevesinde gerçekleştirmek, 

Çalışanların, mesleki tatmininin yükseltilmesi, iş ortamında başarılı olmalarının sağlanması için gereken bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmayı amaçlayan eğitim programlarını tespit etmek, uygulamak ve şirket yararına sonuçlarını değerlendirmek,

İnsana ve çevreye saygılı olmak, iş kazalarını önlemek için sistemler geliştirmek, yetkili merci ve yerel yönetimler ile oluşturulacak işbirliklerini arttırmak, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre faktörünü ön planda tutmak, acil durumlara müdahale edebilecek şekilde önlemler almak ve uygulamak.


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKASI


Adkoturk Gıda Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti olarak benimsemiş olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası, insana ve içinde yaşadığı çalışma ortamına duyulan saygıya dayanmaktadır.


İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili risk ve fırsatlarımızı tespit etmek ve uygulamalarımıza entegre etmek, değerlendirmek böylece İş Kazası ve Meslek Hastalıklarının önlenmesi için güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı sağlamak,

Sürekli gelişim için ölçülebilir hedefler planlayarak bu hedeflere ulaşmak,

İşyeri, bina ve eklentilerinde; çalışanların, ziyaretçilerin, yüklenicilerin ve ilgili taraf beklentilerine uygunluğu sağlayarak sağlık ve güvenliklerini temin etmek için, yürürlükte bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatlarına ve İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili yasal diğer şartlara uymak,

Çalışma ortamı risklerini belirleyip, iş kazası ve meslek hastalığı doğurabilecek emniyetsiz durum ve hareketleri, olası kaza risklerini önceden tespit etmek, kontrol altına almak ve gerekli tedbirleri almak,

Eğitimleri ve iyi uygulamaları teşvik ederek güvenli ve sağlıklı bir şekilde çalışma alışkanlığının içselleştirildiği bir kültür oluşturmak, Sürekli iyileştirmeler yaparak minimun riskler ile çalışmak,

Çalışanları aktif katılıma özendirmek ve açık iletişim ortamı oluşturmak böylece İş sağlığı ve güvenliği organizasyonunda işçi temsilcilerinin aktif olarak rol almasını ve çalışanların katılımını sağlamak,

İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetleri için gerekli kaynakları sağlamak.


KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI


Müşteri ve tüketicilerimizin ihtiyaçları ve beklentilerine duyarlı, yüksek kaliteli, sağlıklı, lezzetli ve hızlı tüketime uygun ürünler sunmak misyonu çerçevesinde Noodle sektörünün en çok bilinen, tercih edilen, yeni nesil teknolojileri kullanarak çevreye ve insana duyarlı, sofralarda mutlu yüzler yaratan lider bir marka olmak vizyonu doğrultusunda Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarına uymak, Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını sürekli iyileştirmek, kaliteli, güvenli, yasal mevzuatlara uygun ürünler üreterek güvenilen marka olmak Adkoturk Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti’nin kalite ve gıda güvenliği politikasıdır. Bu amaçla; 

Firmada üretilen ürünlerin, kaliteli ve güvenli ürün/hizmet sunarak müşterilerimizin sağlığını korumayı, en yüksek hizmet kalitesini sağlamayı ve daima müşteri memnuniyeti prensibini temel ilke olarak benimsemeyi,

Tüm çalışanların katılımıyla, kalite yönetim sisteminin uygulanması, ürün çeşitliliği, güvenliği ve kalitesinin sürekli iyileştirilmesini,

Gıda güvenliği mevzuatları ve diğer yasal koşulları etkili şekilde yöneterek Indomie ürünlerinin yasal uyumluluğunu sağlamayı,

GMP, HACCP ve kalite beklentilerine uygun hareket edilerek tutarlı ve güvenli üretim ile tüketicileri korumayı,

Gıda Güvenliği yönetim sistemimizin ISO 22000:2018 standardı, Kalite yönetim sistemimizin ise ISO 9001:2015 standardının gereklerini yerine getirecek şekilde dokümante edilmesi, belgelendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesini,

Hammaddeden son ürüne, taklit ve tağşiş içermeyen ürünler üretmeyi ve gıda savunmasına yönelik önleyici faaliyetlerin alınarak müşterilerimize güvenilir ürünler sunmayı,

Ürünün raf ömrü boyunca güvenliğini ve kalitesini sağlamak için tüm ambalajlarımızın gıdaya uygun hammaddelerden seçildiğini,

Tüm gıda ürünlerimizin ambalaj içeriğinde, besin değerleri, tavsiye edilen tüketim tarihi, üretim yeri ve geri bildirim kanalı gibi diğer önemli bilgileri açık ve doğru bir şekilde açıklayan uygun ibareler bulunduğunu,

Tüm çalışanlarımızın bu kalite ve gıda güvenliği politikasında belirtilmiş görevlerini yerine getirmeleri için eğitim ve yeterliliğinin sağlanmasını,

Tüm çalışanlarımızın farkındalığını arttırıp, meydana gelebilecek gıda güvenliği tehlikelerini önlemeye yönelik harekete geçmelerini sağlayacak, riskleri görebilen ve yönetebilen çalışanlarla birlikte kalite ve gıda güvenliği kültürünü sürekli iyileştirecek çalışmalar yapmayı taahhüt etmekteyiz.


SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI


Sosyal Sorumluluk bilinci ile Toplumsal Kalkınmaya katkıda bulunarak, ortak değer yaratma anlayışıyla hareket ederiz.


Toplumun gelişmesine katkıda bulunacak projelerde yer alır ve bağış desteğinde bulunuruz. 

Kurumsal bağış ve sosyal desteklerimizi, Adkoturk itibarını zedeleyecek proje, kurum ve kuruluşlara, politik faaliyetlere ve bu faaliyetler ile ilişkili olan kişi ve kuruluşlara, özel hesaplara ve kar amacı güden kuruluşlara yapmayız.

Çalışanlarımızı da çevre, sağlık, eğitim, spor gibi toplumsal faaliyetlere katılma konusunda teşvik ederiz. Hem kendi faaliyetlerimizde, hem de tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızın faaliyetlerinde insan ve toplum sağlığını gözetmeye, çevreyi korumaya azami özen gösteririz.


ÇEVRE POLİTİKASI


Adkoturk Gıda Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti faaliyetlerinin geliştirilmesi sırasında çevresel bozulmayı en düşük seviyeye indirmek için aşağıdaki politikayı benimsemiştir.


Çevremizin korunması için hava emisyonları ve özellikle atık yönetimi ile çevresel etkimizin sürekli iyiye gitmesini sağlamak ve çevre sağlığını etkileyebilecek her türlü faaliyeti kontrol altına almak, bu doğrultuda ve çevresel prensipler belirlemek, revize etmek ve çevre yönetim programı geliştirmek,

Çevresel risk ve fırsatları tayin ederek, çevresel riskleri minimize etmek,

Doğal kaynakları en verimli şekilde kullanıp global kaynakların korunması ve sürekliliğini sağlamak,

Çevresel mevzuatları takip etmek ve bu mevzuatlardan gelen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,

İklim değişikliği konusunda çalışanlarımız ve tedarikçilerimizde farkındalık yaratıp, sürece katkı sağlamak,

Yeni yatırımları çevresel etkileri göz önüne alarak gerçekleştirmek,

Sistemin sürdürülmesini ve geliştirilmesini teşvik eden bir kültür yaratarak bu konuda gerekli kaynağı sağlamak.